Połączenie sosu azjatyckiego z mięsem z kurczaka i ryżu w oryginalnej mieszance przypraw; wysokobiałkowy posiłek o orientalnym smaku, dedykowany osobom aktywnym
składniki -ryż paraboliczny 39%, filet z kurczaka 23% (filet z kurczaka, sól), woda, mleczko kokosowe (ekstrakt z kokosa, woda), papryka czerwona 2,5%, papryka zielona 2,5%, olej rzepakowy, sos sojowy (soja, gluten), koncentrat soku jabłkowego, niemodyfikowana skrobia kukurydziana, mieszanka przypraw, czosnek, sól kamienna, pomidor suszony 0,5%, koncentrat soku z cytryny, grzyby mun 0,2%, ocet winny czerwony, aromat naturalny
może zawierać mleko, rybę, gorczycę, seler, orzeszki arachidowe i inne orzechy
sposób przygotowania :
1.Kuchenka mikrofalowa -nakłuj lub zdejmij folię z talerzyka i umieść w kuchence;podgrzewaj na najwyższej mocy przez 2,5 min.
2. Naczynie z wodą -umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
3. Patelnia, garnek - zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min
wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna - 592kJ (141kcal)
- białko -7,1g
- węglowodany 18,9g (w tym cukry - 2,1g)
- tłuszcz - 4,1g (w tym kwasy nasycone - 1,2g)
- błonnik -0,8g
- sól - 0,94g
wyprodukowano w Polsce