Ekologiczny mus z owoców tropikalnych z nasionami chia - bazę stanowią morele, mango i sok z marakui oraz nasiona szałwii hiszpańskiej, które dzięki swojej zdolności wchłaniania wody tworzą żelową strukturę musu. Cukier zastąpiono syropem z agawy, który charakteryzuje się wyższą słodkością niż sacharoza. Mus stanowi zdrowszą alternatywę dla tradycyjnego dżemu - sprawdzi się więc jako dodatek do wszelakich słodkości, a także dodatek do owsianki.
składniki - morele* 36%, syrop z agawy*, mango* 20%, chia - nasiona szałwii hiszpańskiej (Salvia hispanica)* 8%, sok z marakui* 4% (z koncentratu)
*certyfikowany składnik ekologiczny
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna - 746kJ/177kcal
- tłuszcz -3,4g ( w tym kwasy tłuszczowe nasycone -0,5g)
- węglowodany - 32g ( w tym cukier - 26g)
- błonnik - 3,5g
- białko -2,4g
- sól 0g
kraj pochodzenia składników - rolnictwo UE/spoza UE
masa netto 250g